Doelstelling en bestuur

De stichting Thessalika Erga ondersteunt archeologisch onderzoek in Thessalië, Griekenland. De stichting verleent subsidies voor reis- en verblijfkosten van studenten die deelnemen aan veldwerk in Halos en aan onderzoekers die Halos-materiaal bestuderen. De stichting ondersteunt ook de uitgave van publicaties met onderzoeksresultaten.


Thessalika Erga is genoemd naar een Britse firma die het meer Karla in de jaren 1930 heeft droogelegd. Een van de laatste keetwagens was nog in gebruik bij de opgraving Magoúla Visvíki in de jaren 1970.

RSIN/fiscaal nummer: 8100.16.424

De bestuursleden van de vereniging ontvangen geen vergoeding voor hun inzet. De vereniging heeft geen personeel.

Bestuur:
Wietske Prummel, voorzitter

Marloes Bergmans, secretaris

Corien Wiersma, penningmeester

Pieter Swart, bestuurslid

Secretariaat: Poststraat 6, 9712 ER Groningen

 

English version:
Thessalika Erga supports archaeological research in Thessaly, Greece. It gives grants for travel and accommodation costs of students participating in fieldwork at Halos and of scholars studying Halos material. The foundation also supports the publication of the results of the investigations.

Thessalika Erga is named after an English company that drained Lake Karla in the 1930s. One of the last shack carts of the company was still in use near the archaeological site of Magoúla Visvíki in the 1970s.

 

Board:

Wietske Prummel, chair

Marloes Bergmans, secretary

Corien Wiersma, treasurer

Pieter Swart, member

 

Secretariat: Poststraat 6, 9712 ER Groningen, Netherlands